mammamorotspure.blogg.se

En blogg om mig och mitt liv.

Nemos Coca-Colatårta

Kategori: Recept

Nu ska jag äntligen få till det. Vet att det tog lite tid men här är receptet och tillvägagångssättet på Nemos födelsedagstårta!




1. Börja med att ta en flaska (jag tog en tvåliters) som är ren och urtorkad. Ta bort etiketten försiktigt från flaskan. Antingen kan du använda hett vatten tills det lossnar eller så testar du att peta bort ettiketten. Rengör den sedan och lägg på tork.
Klipp sedan upp ett hål på ena sidan på ca 5*12 cm.



2. Smält ca 500 gram choklad och häll i hålet. Vicka flaskan fram och tillbaka tills den är täckt överallt och häll sedan ur överbliven choklad. Låt det stelna k kylskåp innan du gör om proceduren igen. Jag gjorde samma sak tre gånger och med två olika sorters choklad. Först en mörk blockchoklad och sedan mjölkchoklad men ta den chokladen som passar er bäst. Se till sen att lagret blir tillräckligt tjockt att det håller ihop när du ska klippa bort flaskan. 



3. Ta tårtbotten (jag använde köpt) och dela den i bitar så du lättare kan föra in den i flaskan. 


Lägg ett lager med tårtbotten och varva sedan med valfri fyllning (jag tog hallonmousse, recept finns nedan). När flaskan är fylld smälter du ytterligare choklad och täck hålet så tårtbotten blir helt täckt. Vänta och låt stelna. 


4. När chokladen stelnat tar du en liten sak eller vilket verktyg du föredrar och klipper försiktigt bort flaskan. När du fått bort all plast tar du korken och sätter på chokladhalsen och sen sätter du ettiketten på flaskan. Nu är din tårta klar!

Ett tips är att ta ut tårtan i god tid innan ni ska äta den. Chokladen behöver smälta lite för att lättare kunna delas sedan när ni ska äta den.

Lycka till! 





Hallonmousse

200 g frysta hallon
Knappt 1 dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde

1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund. 
2. Blanda hallonmoset med färskosten och florsockret. 
3. Blötlägg gelatinbladen. 
4. Vispa grädden. 
5. Smält gelatinbladen i någon matsked av hallonsaften som blir över i en kastrull på svag värme tills de smält. Låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden.
6. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
Kommentera inlägget här: