Nu har jag och minsta grabben bakat chokladbollar. Det är ju ändå chokladbollens dag och den stora killen åkte och badade med en kompis så jag ville göra något kul med lillen. Vi gjorde två olika sorters chokladbollar (gjorde dock bara hälften av varje recept). Den ena gav jag receptet på förut men skriver det igen. I affären var dock Nutellan slut så jag fick byta ut den mot Ices hasselnötscreme så det ska bli intressant att se hur det blir. Dom var väldigt kletiga och svåra att få till bollar men det handlade nog mer om att jag ännu inte lyckats skaffa mig tålamod och drog i smöret innan det svalnat, ha ha. Men sån är jag. Det brukar funka till slut ändå. Min son är dock inte så förtjust i att bli kladdig så han klagade lite över kletet men inte så mycket som jag trodde så det var bra övning för honom.
88:ans chokladbollar
100 gram smör
1 1/2 dl socker
3 dl nutella
5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
0,25 tsk salt
Rulla i kokos eller pärlsocker
Smält smöret i en kastrull och ha i resten av ingredienserna i en bunke och blanda.
Låt smöret svalna och häll sedan i det tillsammans med övriga ingredienser.
Rör samman och rulla sedan bollar i valfri storlek.
Avsluta med att rulla i kokos eller pärlsocker.
Låt stå i kylskåp i ett par timmar.
Choklabollar
100 gram smör
1 dl socker
3 dl havregryn
1 tak vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kaffe (kan uteslutas eller ersättas med vatten)
Kokos eller pärlsocker att rulla i
Blanda alla ingredienserna noga. Rulla bollar och rulla sedan bollarna i kokos eller pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kylen.