Marshmallowsfondant
Nu har jag i alla fall testat att göra MMF och när det är dax att lägga ihop tårtan så får jag berätta om det var bra eller dåligt men här kommer receptet på det i alla fall!
Marshmallowsfondant
Ca 300 gram marshmallows
2 msk vatten
1 msk olja
7-8 dl florsocker
Värm marshmallows, vatten och olja tillsammans i en bunke i micron i ca 1 minut. Rör om flera gånger och var uppmärksam på att marshmallowsen inte bränns vid! När marshmallowsen blivit "degig" och klumpfri är det klart.
Häll ut florsocker på bordet. Gör en grop i mitten och lägg i marshmallowsdegen där.
Arbeta in florsockret i degen. Du kan med fördel smörja in händerna rikligt med olja för det blir kletigt och MMFen fastnar på händerna.
När degen är som ett kletigt tuggummi är den klar. Lägg då degen i en påse och sug ut så mycket luft ur den som möjligt. Låt sedan MMFen vila i skafferiet gärna ett dygn innan det används.
